Представяме пет здравословни кулинарни рецепти за марината за агнешките пържоли, с която стават вълшебно вкусни.
Агнешката пържола се нуждае от подподяща марината, за да придобият вкус, от който да си оближеш ръцете.
Независимо дали приготвяте агнешкото – пържола, филе или ребра, на външна скара или на тиган на котлон, те стават за минути, но за да станат перфектни зависи от соса на марината.
В зависимост от вкуса, използвайте някоя от следните пет рецепти за марината, като поставите агнешкото в микса от съставки в началото на деня и го поднесете с любов изпечено вечерта.
1. Намажете агнешките пържоли с паста от дижонска горчица, зехтин, сух вермут, счукан чесън, ситно нарязан розмарин и начукан черен пипер и ги оставете да се мариноват в продължение на няколко часа.
2. Мариновайте агнешките пържоли за цяла нощ в смес от зехтин, чесън, пресен джоджен, сол и черен пипер. Сервира се с парченца лимон.
3. Направете пюре от кимион, кориандър, лют червен пипер, джинджифил, чесън, ситно нарязан джоджен, зехтин и кисело мляко. Мариновайте пържолите в сместа в продължение на няколко часа.
4. Забъркайте смес от мед, червено вино, оцет, чесън и чери домати. Мариновайте няколко часа.
5. Поставете агнешкото да престои в марина с чесън или кромид лук, лимонов сок и соев сос.
Снимка на агнешки пържоли: Pixabay