Риба с чесън намалява лошия холестерол

риба с чесън

Риба с чесън носи повече свеж ум и намалява лошия холестерол.

Хранителни вещества във всички морски дарове – минерали като цинк, желязо, мед, йод и селен се преработват от организма в синергия и действат максимално противовъзпалително и намаляване на холестерола чрез рибеното масло и омега-3 аминокиселините.

Приготвянето на риба с чесън понижава общия холестерол в организма по-добре, отколкото консумирането на тези морски деликатеси отделно. Консумацията на риба помага за повече ум.

Проучване в Университета на Гуелф в Онтарио, Канада, откри, че чесънът намалява увеличението на лошия холестерол, което допълнително увеличава здравните ползи от консумирането на риба. Комбинирането на чесън с рибено масло в диетата значително понижава нивото на холестерол в кръвта.

Резултатите от проучването за ефекта на чесъна и рибеното масло върху високия холестерол е публикувано в специализираното издание American Journal of Clinical Nutrition.

Затова Zdraven.bg съветва да готвим рибата с чесън, който също действа и като естествен антибиотик срещу грип и настинка, а и подобрява дейността на сърцето и кръвообращението.

Снимка на ястие от бяла риба с чесън и билки: Виле Оксанен