Родопска кавърма


кавърма

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за кавърма по родопски.

Представяме кулинарна рецепта за традиционна Родопска кавърма, която се приготвя за около час.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г обезкостена телешка плешка
150 г гъби
100 г кашкавал
4 яйца
5-6 глави кромид лук
1 зелена чушка
4 червени люти чушки
1 домат
1 ч. ч. зехтин
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер на вкус
сол на вкус
магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на едро, гъбите се режат на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета.

Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото и се похлупва, за да се задуши. Лукът и гъбите се пържат отделно в останалата част от олиото. Добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак.

Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червения пипер, чубрицата и черен пипер. Разбърква се и се оставя да ври около 10 минути. Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, поръсват се с наситнен магданоз и се сервират с люта чушка.

Източник и снимка: Кауфланд