>

Здравословна салата от печена тиква със соев сос

салата тиква

Кулинарна рецепта за салата от печена тиква със соев сос.

Представяме вкусна и здравословна есенна салата от печена тиква със соев сос.

Рецептата се приготвя изключително лесно, но отнема продължително време – малко над час.

Необходими продукти за 4 порции:

1.5 кг тиква „Цигулка”
100 г сурови тиквени семки
30 мл светъл соев сос
20 мл сладък соев сос
1 ч.л. мед
40 мл зехтин
1 с.л. сусам
1 люта червена чушка
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквата се почиства и се реже на кубчета.

В купа се смесват двата вида соев сос, медът, сол на вкус, маслиновото масло и сусамът.

Тиквата се разбърква с получената смес. Пече се около 40 минути в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор.

Охлажда се и по желание се подправя с пресен босилек. Прибавя се и наситнената чушка.

Поднася се със запечените и накълцани тиквени семки.

Източник и снимка: Кауфланд