Салма Хайек за красотата и стареенето

Salma Hayek DuJour

Актриса, емигрантка, майка след 40-те и съпруга на милиардер, Салма Хайек споделя за променящата се във времето красота.

Световноизвестната от големия екран Салма Хайек се пояави на корицата на пролетното издание 2017 на американското луксозно лайфстайл списание DuJour, на което разказва за отношението към стареенето и променящата се с него красота.

Над петдесетгодишната Салма, която родена на 2 септември 1966 г. в Коацакоалкос, Мексико, заяви, че иска и занапред да се чувства на висота, но не е готова да си прави заради това специални инжекции.

Хайек обясни и своята позиция за промяната на изявите с преминаването на младите години. Тя е доволна, че на зрелите актриси по-често предлагат сериозни роли.

Понякога с възрастта се появяват най-добрите персонажи. Обичам да играя майка и ще се радвам да пресъздам образа на баба. Толкова е скучно до края на дните си да играеш сексуална красавица – мисля, че бих се гръмнала, добавя звездата в интервюто, разказва агенция БГНЕС.

Не вярвам в ботокса, защото лицето ти не се движи, а това е нещо, което остава през останалата част от живота ти, все повече и повече всеки път, казва Хайек.

Салма Хайек

Аз не гледам на нещата в краткосрочен план. Мисля за дълголетието. Ако имаше нещо, което можеше да се направи, за да ме запази, за да изглеждам добре, бих го направила. Но аз съм влюбен в мъжа ми, и аз искам да изглеждам прекрасна дама, когато съм на 70. Искам той да ме види и да си помисли: “Добре, моето момиче е старо вече, но все още има красота в нея”.

Освен като актриса, продуцент (на хитовия телевизионен сериал Грозната Бети, както и на биографичната кино продукция Фрида от 2002 година) майка и бизнесдама (тя пуска собствена марка за красота Nuance през 2011), Хайек е съпруга на милиардер.

През 2009 г. се омъжва за Франсоа-Анри Пино, изпълнителният директор на конгломерата за луксозни стоки Kering, който е мултинационална модна компания с марки като Gucci, Saint Laurent, Balenciaga и Stella McCartney в портфейла си.

Две години преди да се омъжи, Хайек ражда на 41-годишна възраст дъщеря им Валентина. Тя и Пино очевидно са много влюбени.

Салма Хайек

Малко аритметика и става доста очевидно, че на Хайек не е необходимо да работи, но: “Харесва ми, забавно е. Аз също мисля, че на семейството ми му харесва”, казва тя. А и нямам натиска, на който бях подложена, когато бях по-млада”. Сега, когато съм по-стара не поемам (толкова сексапилни роли), казва тя.

Но е ясно, че не е загубила апетита си за тях. Правих собствените си каскади. Те казаха: “Имаме дубльор, някои от нещата са доста трудни” А аз отговорих: “Ами, нека да опитам”. И познайте какво? Все още мога да ритам наистина високо! Можете да си представите, че на следващата сутрин бях цялата контузена, не можех да се движа в продължение на две седмици, но, човече, нали се показах този ден!.

Хайек сега живее в Лондон със семейството си, мести се там през 2014 година от Париж. Макар от мексикански произход, тя прекарала е голяма част от живота си в САЩ – включително краткия период докато е нелегално там с изтекла виза, влязла от Мексико през 90-те.

Можете да прочетете и рецептата на Салма Хайек за красота и младост.

Ето и Салма в луксозна реклама на твърд алкохол от 2010-та:

Фотография: Mary Rozzi, DuJour