Секс на първа среща не e полезен

Сексът на първа среща не е за предпочитане.

Учен от Университетския колеж в Лондон е използвал числен модел, за да докаже, че по-добрите партньори предпочитат да общуват по-дълго време преди да скочат в леглото и сексуално да изконсумират връзката си, пише dariknews.bg. Лошите мъже почти винаги настояват за секс още на първата среща.

Според проф. Робърт Сеймур, по-дългото ухажване дава възможност на жената да събере повече информация за мъжа, на когото ще се отдаде. Отлагайки секса, тя успява да намали риска от това да попадне на мъж авантюрист за една нощ. А готовността на мъжа да ухажва по-дълго момичето, което харесва, е сигнал, че той вероятно е сериозен и добър партньор.

Продължителното ухажване е цената, която се заплаща за неизбежния секс. А когато се стигне до него, той ще бъде хармоничен и ще носи удоволствие и на двамата. Това е логиката зад древната мъдрост, че момичето не бива да се отдава на мъжа веднага след запознанството им”, казва проф. Сеймур.

Стратегическият проблем във всяка връзка е как жената да се предпази от лош партньор. Тъкмо това е ролята на ухажването. Мъжът винаги би искал веднага да прави секс с жената, но „добрият” мъж е много по-склонен да плати цената на по-продължителното ухажване и след това да получи секса като награда за търпението”, коментира д-р Петер Созу от Медицинския институт “Уоруик” и преподавател по философия и естествени науки в Лондонския икономически институт.

Нашето изследване има за цел да се избегнат рисковете от повърхностните връзки. Но то не може да елиминира изцяло грешките – освен, ако жената не се откаже изобщо да прави секс“, предупреждава още той.

Снимка: sxc.hu