Серена Уилямс: Нищо не стана както трябва по време на раждането

Серена Уилямс

№1 тенисистката по доходи на всички времена Серена Уилявс разказва за своята първа бременност и раждането на дъщеричката си.

Световноизвестната тенисистка Серена Уилямс отново е на корта, но преди това пътят бе дълъг и лъкатушещ.

Серена, родена на 26 септември 1981 г. в Сагъно, Мичиган, САЩ, е престоявала 186 седмици №1 в женската тенис ранг листа, достигайки върха 8 пъти за 15 години от 2002 до 2017 г.

Във февруарския брой 2018 на модното лайфстайл списание Vogue звездата от женския тенис разказва за раждането на дъщеря си Алексис Олимпия, с която е на първа страница на списанието.

Момиченцето се роди на 1 септември 2017 г. Серена Уилямс имаше сравнително спокойна бременност, но самото раждане не протекло така лесно. Тя трябваше спешно да роди с цезарово сечение, защото сърдечната дейност на бебето по време на контракциите е била много слаба.

Операцията минала добре, съпругът на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната връв и малката Олимпия е била поставена на гърдите на майка си за първата си среща. Това чувство е невероятно, но след това всичко се обърка“, споделя 36-годишната майка пред американското списание, цитирана от агенция БГНЕС.

Докато се възстановявала в болницата от операцията, изведнъж тя почувствала, че не може да диша. Веднага помислила, че има белодробна емболия, защото Серена Уилямс много добре познава симптомите на тази болест. Тя вече е боледувала през 2011 г. Затова веднага настояла пред лекарите да мине през скенер. Лекарите обаче сметнали, че всичките тези симптоми са заради обезболяващите лекарства, които тя взима и че си въобразява. Въпреки това решават да изпълнят молбата й… и диагнозата е вярна. Серена Уилямс наистина страда от белодробна емболия.

Казах им: слушайте доктор Уилямс, разказва още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка отново трябва да отиде в операционната. По време на операцията лекарите констатират, че тя има и хематом в корема. Предприемат необходимите мерки и резултатът е: Серена Уилямс остава няколко седмици на легло.

Днес вече тя се чувства много добре и отново излезе на корта. Тя споделя, че въпреки това, че е изкушена от идеята да се оттегли и да последва съпруга си Алексис Оханян в Сан Франциско и да бъде “просто майка”, Серена уточнява, че няма да стане изведнъж. То е ясно без да го кажа, но наистина искам да спечеля още титли на Големия шлем, уточнява тя.

В своя актив Серена има 75 титли от турнирите на световната женска федерация по тенис, от които 23 титли от Големия шлем, но иска да стигне до 25, за да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света по този показател.

Мисля, че детето ще ми помогне. Когато бях нервна губех мачовете, сега имам чувството, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прекрасно бебе ме чака вкъщи, ме кара да мисля, че нямам нужда от толкова много мачовете. Нямам нужда от пари, от титли и престиж. Искам ги, но нямам нужда. Това е ново, различно чувство за мен, казва в заключение най-голямата тенисистка, която към 27 февруари 2017 г. е спечелила на 84 милиона щ.д. от тенис.

Снимка на Серена Уилямс с дъщеря си: instagram.com/serenawilliams