Серина Уилямс стана донор на кърма

Серина Уилямс с втората си дъщеря:

Тенисистката Серина Уилямс обяви в Instagram, че става донор на кърма.

Световноизвестната тенисистка Серина Уилямс, която стана майка на момиче за втори път през лятото на 2023 г., разкри в Instagram на 21 декември 2023 г., че е дарила кърмата си на нуждаещи се.

„Направиха ми преглед и успях да даря кърма. Познавам толкова много прекрасни жени, които осиновяват бебета или които просто нямат мляко. Беше невероятно. Някой ще получи мляко за едно супермомче“, съобщи тя във видео.

42-годишната спортистка заяви, че е развълнувана да помогне на тези, „които наистина се нуждаят от това“.

„Това ще бъде анонимно, но аз съм наистина щастлива просто да помогна по всякакъв начин“, добави Уилямс и показа хладилник с мляко, складирано в торбички.

В коментарите Серина беше подкрепена: много последователки споделиха историите си за това как са се сблъскали с липсата на мляко и благодариха на спортиста за този акт.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams)

През август 2023 г. Серина Уилямс и съпругът й Алексис Оханян се сдобиха с втората си дъщеря Адира. Първата дъщеря на двойката Олимпия се роди на 1 септември 2017 г., припомня агенция БГНЕС.

Неотдавна Уилямс се откри за майчинството, заявявайки, че в него няма нищо „бляскаво“: тя записа тиквен видеоклип, в който се появява във вечерна рокля на светско събитие, но изведнъж в следващия кадър Серена Уилямс е пред камерата и изпомпва кърма.

Серина Уилямс е една от най-известните и титулувани спортистки в света, четирикратна олимпийска шампионка. По време на кариерата си тя неведнъж е ставала първа ракета на света и е смятана за тенис легенда. През 2022 г. Уилямс обяви края на спортната си кариера.

Снимка на Серина Уилямс с втората си дъщеря: Facebook.com/SerenaWilliams