Сирене предпазва от диабет, твърдят експерти.
Рискът от развитие на диабет тип 2 е по-малък с 12% при редовна консумация на сирене, откриха учени от Великобритания.
Вероятността от развитие на захарен диабет е по-голяма, ако страдате от излишни килограми. Въпреки, че сиренето е богато на наситени мазнини, то е полезно за организма и предпазва от диабет.
Всички знаят, че мазната храна е вредна, но малцина познават ролята на млечните продукти като мляко, масло, сирене и кисело мляко в превенцията на различни заболявания.
Диабет тип 2 се появява, когато тялото не произвежда достатъчно инсулин, за да функционира нормално. Болестта може да бъде предотвратена, ако спазвате здравословна диета, контролираща нивата на кръвната захар, уточнява агенция БГНЕС.
Снимка: sxc.hu