Склонността към изневяра при мъжете и жените

Ето последните проучвания за склонността към изневяра при мъжете и жените.

Смелите мъже, които обичат да поемат рискове и да се хвърлят в неизвестното, са по-активни в сексуално отношение и се раздават повече в интимния живот, обявиха американски учени.

Това е само едно от интересните заключения, до които стигнаха специалистите от университета в Индиана, САЩ. Оказва се, че за жените проблемът в отношенията е по-важен, отколкото за представителите на силния пол. Момичетата могат по-лесно да признаят изневярата за разлика от мъжете, които умеят внимателно да прикрият действията си.

В изследването са взети междуличностни, сексуални и демографски фактори, които повече или по-малко влияят на склонността към изневяра, посочва агенция БГНЕС. Робин Милхаус, специалист по семейните отношения, обясни, че религията, семейното положение и образованието се отразяват на желанието за изневяра.

В експеримента участвали 506 мъже и 412 жени, които са заявили, че водят моногамна сексуална връзка. Участниците са били помолени да отговорят на различни въпроси, от които учените си направили извода, че като цяло в съвременното общество жените изневеряват по-често, пише dariknews.bg.

Снимка: Kait Curran Palmer, sxc.hu