Блясък, любов и алчност ни отвеждат към „Смърт край Нил“ в кината

Смърт край Нил

Базиран на едноименния роман на Агата Криси, издаден през 1937 г., режисираният от Кенет Брана „Смърт край Нил“ е провокативна история за хаоса, бурята от емоции и смъртoносните последици, които една обсебваща любов може да причини.

Екзотичната египетска ваканция с параход на белгийския частен детектив Еркюл Поаро неочаквано се превръща в разплитане на жестоко убийство, прекъснало идиличния меден месец на млада влюбена двойка.

Тази зловеща история за необуздана ревност и обсебваща любов, развиваща се на фона на величествената пустина и мистичните пирамиди в Гиза, ще ни срещне с впечатляваща група от изискани образи и ще ни поднесе драматичен развой на събитията и шокиращи обрати, които ще ни държат в напрежение до самия край.

Смърт край Нил обединява драма и трилър-мистерия в един разтърсващ сюжет и ще предложи на зрителите в киносалоните едно незабравимо и вълнуващо изживяване, изпълнено с изтънченост, блясък, романтика и… смърт. Ексклузивно видео ни отвежда зад кулисите на филма, където режисьорът Кенет Брана и звездите Гал Гадот, Ема Маки, Летиша Райт и Ръсел Бранд споделят за вродената любов на хората към пъзелите и разгадаването на улики и разкриват интригуващи подробности за ефектния начин, по който неимоверната сила на историята и темите на „Смърт край Нил“ са реализирани на екран.

Допълнителен поглед към филма ни дава и специален откъс, който ни запознава с някои от основните действащи лица. Всеки от тях крие тайна и всеки от тях става заподозрян, когато немислимото спохожда един от пасажерите на парахода „Карнак“. Престъплението е убийство и само Еркюл Поаро може да разкрие извършителя.

Зад екранизацията „Смърт край Нил“ застава същият екип, създал и успешната продукция „Убийство в Ориент Експрес“. Както главната роля на Поаро, така и тази на режисьор в Смърт край Нил са поверени на номинирания за „Оскар“ Кенет Брана („Тор: Богът на гръмотевиците“, „Убийство в Ориент експрес“, „Пепеляшка“), а сценарист на филма е Майкъл Грийн. Звездният каст на продукцията събира на едно място още Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, номинираната за „Оскар“ Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

Сценарист на „Смърт край Нил“ отново е Майкъл Грийн, по адаптация на едноименния роман на Агата Кристи. Продуценти са Кенет Брана, Джуди Хофлунд, Ридли Скот, Марк Гордън, Саймън Кинбърг, Кевин Дж. Уолш. Изпълнителни продуценти са Матю Дженкинс, както и внукът на Агата Криси Матю Причард и правнукът ѝ – Джеймс Причард.

Пригответе се за най-смразяващото пътуване, където всичко вещае „Смърт край Нил“, от 18 февруари 2022 г. само кината, разпространяван от Форум Филм България: