Спорт за зодия Козирог

бегач в парка

Какъв спорт е най-подходящ и какви дисциплини се препоръчват на зодия Козирог?

Представителите на зодия Козирог са изключително амбициозни и непрекъснато се изкачват, за да достигнат нови върхове. Това е тяхното голяма предимство, когато започнат да се занимават и със спорт. Те обаче са изключително отдадени на кариерата си и често трудно намират време да спортуват.

Представителите на зодия Козирог могат да опитат спортни упражнения, с които да поддържат темпото като джогинг, скално катерене или каране на ролери. Те решават докъде да продължат със скоростта и продължителността на тренировката, но нека просто започнат и да не мислят това в началото.

Колкото по-дълго един Козирог спортува, дори да има малко предизвикателство, той ще продължи напред. А когато овладее добре тази спортна дейност, може да продължи да поддържа формата си с нея или да премине към други, нови упражнения.

Когато представителите на зодия Козирог открият спорта, който най-много им допада, те продължават заниманията си с него. Ако обаче достигнат постоянно ниво, което не им носи допълнителни здравни ползи и не успяват да подобрят повече мускулите си или не отслабват, е добре да го надградят към по-високо. Нека бъдат готови да правят промени към спортната си програма с цел по-голяма ефективност.

Представителите на зодия Козирог са трудулобиви индивидуалисти и обикновено достигат до по-добри спортни постижения спрямо повечето останали зодии. Преумората в работата обаче често ги разколебава да отидат във фитнеса, а предпочитат да похапнат и легнат вкъщи. Но съзнанието, че спортът носи здраве и упоритата тренировка дава резултати, може да ги мотивира да спортуват. Нека обаче не се впускат от раз към интензивни тренировки.

Спортът е и здраве, и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува като бягане например:

Може да прочетете също:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка на бегач в парка: Тони Алтър