Спорт за зодия Овен

ролери за Овен

Какъв спорт е най-подходящ и какви дисциплини се препоръчват на зодия Овен?

Като първи знак в слънчевия зодиак, Овенът е смел лидер и не чака никого. Затова са му необходими рутинни упражнения, които да съвпадат с неговата енергия и невероятен метаболизъм, съветва sunsigns.org. Представителите на зодия Овен може да се занимават със всеки вид състезателен спорт, независимо дали ще мерят сили с другите или със себе си.

Овенът е огнен знак и непрекъснато трябва да е в движение. Представителите на зодия Овен не могат да стоят на едно място дълго време, защото им доскучава. Затова подходящи за тях са бързи и скоростни спортни дисциплини като футбол и баскетбол, дори хокей.

Овенът може да спортува както в отбор, така и самостоятелно. Тези, които предпочитат да тренират сами, нека изберат скално катерене, каране на кънки, зимни и ролери, скейтборд, бокс, бойни спортове или ски. Такива дейности не само заздравяват сърцето, но и поддържат концентрацията през цялото време.

Нека Овните сменят упражняваните спортове, за да имат постоянен интерес към физически тренировки. Напр. през седмицата да тренират самостоятелно в спортната зала или да карат ролери, а през уикенда да изиграят мач с приятели.

Добре е също Овенът да си поставя конкретна цел за спортно постижение и да следи данните за изпълнението му. Ако Овенът не се състезава с други, нека мери сили със самия себе си спрямо предишни постижения.

Овенът е нетърпелив за незабавно удоволетворение на спортните си цели. Но трябва да се научи на търпение в очакването на добрите резултати, а не да се разколебава още в началото.

Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува:

Може да прочетете също:
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Рак
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: Терънс МакНали