Спорт за зодия Рак

плуване бътерфлай

Какъв спорт е най-подходящ и какви дисциплини се препоръчват на зодия Рак?

За представителите на зодия Рак, която е воден знак, не е изненада, че са подходящи всички водни спортове. Дали игра на водна топка с приятели или самостоятелно плуване, това е идеалният начин да се отърсят от работни или ежедневни проблеми, разяснява sunsigns.org. Но ако един Рак предпочита да си стои вкъщи, което не е необичайно, има и други възможности за спорт.

Природата на зодия Рак е свързана с водата. Независимо дали плува в басейн, река или море, успокояващият ефект на водата ги поддържа концентрирани и активни. Водата е мястото, където представителите на зодия Рак трябва основно да концентрират спортните си занимания. Във водата Раците могат да се съсредоточат върху себе си, а не върху околните, което не е лесно за тях, но пък им намалява нивото на стрес.

Тези представителите на зодия Рак, които предимно си стоят вкъщи, може да опитат разтягащи упражнения на пода, йога или пилатес, дори да нямат необходимите екип и уреди за целта, все ще намерят как. Тези лесни занимания им носят настроение.

Макар зодия Рак да се чувства най-уютно в дома си, има малка група приятели, с които обича да излиза. Нека подхване с приятелите си посещения на фитнес залата, занимания с аеробика или поне да изгледа с тях няколко упражнения, които може да повтори у дома.

Зодия Рак е традиционалист и лесно спазва седмичния си график, който остава със седмици непроменен, вкл. за тренировки, ако се захване. Това би гарантирало постоянство в спортните занимания. И нека представителите на зодия Рак знаят, че винаги могат да вмъкнат в графика си и няколко упражнения поне два-три пъти в седмицата. Защото работата няма да избяга.

Раците отделят прекалено много време да се притесняват за другите и не обръщат достатъчно внимание на себе си. Но това не е добре за тяхното здраве. Има много на брой лесни, но също ефективни упражнения, които може да се изпълняват вкъщи – обикновена гимнастига, с леки тежести или просто разтегляне. Ако напр. следят килограмите си след тренировка, ще забележат, че имат напредък и ще се убедят колко е важно да се грижиш и за себе си.

Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална колекция с песни, в чиито видеоклипове се спортува:

Може да прочетете също:
Спорт за зодия Овен
Спорт за зодия Телец
Спорт за зодия Близнаци
Спорт за зодия Лъв
Спорт за зодия Дева
Спорт за зодия Везни
Спорт за зодия Скорпион
Спорт за зодия Стрелец
Спорт за зодия Козирог
Спорт за зодия Водолей
Спорт за зодия Риби

Снимка: Дейв Дъгдейл