Стивън Спилбърг възпява Уестсайдска история

Уестсайдска история

От 10 декември 2021 г., само в киносалоните, ставаме част от най-великата любовна история – „Уестсайдска история“.

Легендарният режисьор Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си мечта и застава начело на модерна киноадаптация на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена – „Уестсайдска история“.

Резултатът – епично филмово събитие с неостаряваща, силна и вдъхновяваща история, която няма да остави равнодушни зрителите в кината, независимо от тяхната възраст.

Базиран на едноименния мюзикъл на Артър Лорентс, Ленърд Бърнстейн и Стивън Зондхайм от 1957 г., който е вдъхновен от класическата романтична трагедия „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир, Уестсайдска история“ разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите“ и „Акулите“, борещи се за контрол над суровите улици на Горен Уест Сайд в Ню Йорк. Докато съперничеството между двете банди ескалира с всеки изминал ден, любовта между Тони и Мария разцъфва и заплашва да разкъса на две целия квартал.

Режисьор на Уестсайдска история е Стивън Спилбърг („Извънземното“, „Специален доклад“, „Играч първи, приготви се“), а сценарист е номинирания за „Оскар“ и носител на „Пулицър“ Тони Къшнър („Мюнхен“, „Линкълн“). Хореографията е дело на носителя на „Тони“ Джъстин Пек, а легендарната музика на Ленърд Бърнстейн е изпълнена от Нюйоркския симфоничен оркестър, дирижиран от Майкъл Нюман и Густаво Дудамел. В ролите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д‘Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели „Оскар“ за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Уестсайдска история

В специално видео зад кулисите, Спилбърг споделя, че за него е гордост и чест да работи по „Уестсайдска история“ и то точно на този етап от забележителната си кариера. Наред с това именитият режисьор разкрива любопитни подробности за творческия процес и ни запознава с част от изключителните таланти, които обединяват сили, за да пресъздадат на екран по най-добрия възможен начин вълнуващата любов на Мария и Тони.

Вижте какво казва зад кадър Стивън Спилбърг за мюзикъла:

Ставаме свидетели на най-великата любовна история с „Уестсайдска история“ само в кината от 10 декември 2021 г., разпространявана от Форум Филм България: