Стимулират отслабване с въглища и злато

въглища

Златъстяването по света съкръщава живота на милиони.

Държавите по света измислят какви ли не начини, само и само да накарат гражданите си да спрат да преяждат.

на на 21.11.2015 09:30 В Кузбас ще плащат с тонове въглища за отслабване

Губернаторът на Кемеревоска област в югозападен Сибир, Русия, Аман Тулеев предложил да раздават на жителите въглища, ако те отслабват.

В подкрепа на идеята си той привел опита на властите от Обединените арабски емирства (ОАЕ), които дават по грам злато за всеки килограм намалено тегло.

В рамките на борбата с излишното тегло ще действаме по примера на ОАЕ. Там на отслабналите им плащат със злато. Ние също ще плащаме. Само че не със златни монети, а с въглища, тонове въглища, заявил губернаторът, цитиран от агенция БГНЕС.

По-рано в областта започнали битка срещу затлъстяването. В рамките на кампанията властите раздали на населението пет хиляди велосипеда.

Обмисляме концепцията за телевизионно шоу, участниците в което ще се борят с излишното си тегло, ще се учат на здравословен начин на живот, а победителят ще получи награда от няколко тона висококачествени въглища, казал пред агенция ТАСС Антон, Горелкин, говорител на губернатора.

Кемеровска област е начело в производството на въглища в Русия. Там се добиват 59 % от руските въглища. Въглищата са били наричани черно злато.

През 2013 г. ОАЕ проведоха конкурс по борба с излишните килограми под мотото Твоето тегло е злато, в който властите на Дубай изплащаха по килограм злато за всеки свален килограм. Акцията беше посрещната с всеобща подкрепа. Петима от участниците успяха да отслабнат с над 20 кг, 29 се вталиха с над 15 кг, а победителят свали цели 26 кг – основно от талията си. Организаторите на конкурса раздадоха 17 кг. злато на обща стойност 2 млн. дирхама (равностойни на около 548 хиляди щатски долара) на участниците в конкурса.

Мексиканските власти пък от лятото на 2015 г. раздават безплатни подаръци на затлъстели граждани, ако поклякат малко, защото страната е на второ място по население с наднормено тегло в света.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Снимка: Томас Пикс