Студеното време е здравото време за децата

дете през зимата

Студеното време е здравото време, затова водете децата навън и ги калявайте, съветва експерт.

В интервю за Дарик Радио един от най-добрите неонатолози в България д-р Радка Масларска, която e началник на Отделение по неонатология в столичната болница „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ и е завършила специалности „Педиатрия“ и „Неонатология“, дава полезни съвети към родителите за децата през зимата:

Младите родители не трябва да се страхуват от студеното време, а трябва да каляват своите деца, да използват чистия въздух и да ги извеждат по-често навън.

Студеното време е здравото време, когато вирусите и бактериите не могат да живеят.

Родителите трябва да каляват своите деца, да използват чистия и хубав въздух и да извеждат своите деца, по-често да бъдат навън.

Когато времето позволява и на една майка й е приятно да излезе навън и да се разхожда, тогава това ще бъде добре и за самото дете. Така че моето пожелание към младите родители е да не се страхуват от студеното време. Затварянето вкъщи не е решение.

Когато времето е студено, това е здравото време. Тогава вирусите и бактериите не могат да живеят, така че родителите да извеждат своите деца в парка, в планината, на терасата дори, ако времето е лошо. Детето да бъде подходящо облечено, но да диша чист въздух, посочи още д-р Масларска.

Снимка на дете през зимата: Павел Иванов / Pixabay