Съвети за добър секс

Представяме полезни съвета за добър секс.

Няколко полезни съвета за добра сексуална форма изрежда агенция БГНЕС. Хигиената е много по-важна, отколкото си мислим, и е много необходима за добрата сексуална форма.

Ето и няколко съвета, които е разумно да изпълняват мъжете и жените:

Избягвайте:

– Пушене на цигари: Никотинът предизвиква свиването на кръвоносните съдове и намаляването на притока кръв в пениса, което води до нарушение на ерекцията.

– Алкохол: Да се използва умерено. В противен случай провалът е гарантиран. Една чашка ви отпуска и в началото може да помогне, но постоянно използване на алкохол (хронично пиене) ще има съмнителен ефект: намаляване на тестостерона и загуба на ерекцията.

– Употреба на наркотици (хашиш, кокаин) – влияе негативновърху сексуалните ви постижения.

Препоръки:

– Внимавайте за линията си и наблюдавайте теглото: Наднорменото тегло може да предизвика проблеми с кръвообращението и да се стигне до намаляване на тестостерона. Това пък влияе върху ерекцията. Повечето проучвания показват, че при наднормено тегло от 28.7 до 30% има риск от импотентност.

– Внимавайте за холестерола: Консумирайте най-вече риба, зехтин, ядки и избягвайте храните които повишават холестерола като тлъсти меса, наденици, млечни продукти, те запушват артериите.

– Правете упражнения: Те фаворизират производството на ендорфин, хормонът който доставя удоволствие и ви прави щастлив. Гимнастиката помага и за намаляването на теглото. Тя ви релаксира и прогонва стреса. Подобрява и сърдечносъдовата ви система и кръвообращението. 30 минути плуване, ходене бързо или просто пазарувате пеша ще са от помощ. Карайте колело. За да улесните кръвообращението си при каране на колело седалката трябва да е добре регулирана – нито много високо, нито много ниско. Краката така трябва да са свити и да са на същото ниво като педалите.

– Добре е да се знае: Сутрин вие сте страшно жизнени. След една добре прекарана нощ и добро спане тестостерона е на ниво максимум, което би трябвало да улесни нещата. Разнообразете вашите отношения, еднообразието и рутината може да предизвикат липса на ерекция. Разнообразете позите, бъдете иновативни.

За доброто настроение на всички поздравяваме с колекция видеоклипове на песни с думата Секс в заглавие:

Снимка: sxc.hu