Съвети за здравословно почистване на лице

Представяме няколко полезни съвети за здравословно почистване на лице.

Правилното почистване на кожата е всъщност най-голямата тайна на здравата и красива кожа на лицето, твърдят швейцарски дерматолози.

Почистването, ако е направено качествено, помага за премахването на стари клетки, мръсотия, прах, остатъци от грим и бактерии и отпушва порите.

Честотата и интензивността на почистването влияят върху текстурата, еластичността и здравето на кожата. Вместо да миете лицето си с гелове и сапун, използвайте натурални продукти, съветва ezine.bg и предлага няколко съвета за здравословно почистване на лицето:

Най-древният начин за измиване на лицето е с прясно мляко. При редовно ползване на този продукт с измиваща цел бръчките се изглаждат, кожата на лицето светва.

Киселото мляко има още по-добър ефект от прясното, особено ако искате да се простите с луничките си. След измиване с мляко задължително изплакнете лицето си с топла вода.

Ако рано сутрин пиете прясноизцеден сок, запазете малко и за лицето си. Смесете го с вода в пропорция едно към едно. Сокът от лимон и краставица прави кожата по-светла и много еластична.

Сутрин използвайте и бучки лед, предварително направени от вас от отвари на мента, жълт кантарион или лайка.

Солената вода също прекрасно тонизира кожата и я стяга. Достатъчна е една чаена лъжичка сол, най-добре морска, на литър топла вода. Изплакнете с помощта на бучка лед или хладка вода.

Не забравяйте в средата на деня да изплакнете лицето си с минерална вода, за да го хидратирате в най-изсушаващите моменти. Минералните вещества от водата ще заредят кожата ви с красота и сила.

Много е полезно вместо с вода да измивате лицето си с охладена отвара от билки. Залейте в термос две супени лъжици билки с една чаена чаша вряла вода и оставете цяла нощ. Най-полезни са ментата, магданозът, кората на дъба, лайката.

Контрастното миене също не е за пренебрегване. Топлата вода разширява кръвоносните съдове, а студената ги свива. Редуването на студена и топла вода е идеална гимнастика за кръвоносните съдове. Ако имате разширени кръвоносни съдове на повърхността на кожата, забравете за горещата вода, както и за контрастните душове.

Снимка: morguefile.com