промо

Съвети за зрението
око

Как да се грижим за зрението си?

Витамини спасяват очите – ако имате разширени вени, проверете ретината. От какви витамини се нуждаят хората с отслабено зрение и заболявания на очите? Кой трябва да приема витамини за очите?

Ето няколко полезни съвета от lekar.bg:

Витамините са препоръчителни за всички, които страдат от късогледство и далекогледство, както и хората, които-наближават или вече са прекрачили 40-годишна възраст. Именно през този период настъпват възрастовите изменения на кръвоносните съдове на целия организъм, в това число и на очите.

Хората с варикозно разширение на вените също се нуждаят от витамини. Предразположеността към образуването на тромби е извънредно опасна за ретината на очите.

Пациентите с глаукома и катаракта е жебателно също да приемат витамини, защото те са способни да възпрепятстват развитието на тези заболявания в ранните стадии.

Хората със захарен диабет, който неминуемо поразява органите на зрението, също се нуждаят от витамини.

Всички капки за очи с витамини се прилагат само по предписание на лекуващия специалист-офталмолог. Витаминните капки се поставят по специална схема и не трябва да се използват постоянно.

Всички те стимулират обмяната на веществата и забавят (някои дори предотвратяват) растежа на всяка катаракта: старческа, диабетична, травматична.

В някои случаи е най-добре да се използват капки за очи, чиито зрителни функции са отслабнали при вечерно осветление – начало на процеса, водещ до кокоша слепота.

Пролетното и лятното цъфтене на растенията създават много проблеми и тревоги на хората с алергии. На тях се препоръчва да използват капки за очи. Какви обаче трябва да бъдат тези, които са най-подходящи, трябва да прецени специалист.

Снимка: Lucretious

loading...