Съвети за избягване на махмурлука

бар

Ето 5 важни съвета за избягване на махмурлука!

За да избегнете махмурлука, Zdraven.bg препоръчва просто да ограничите консумацията на алкохол. Ако все пак сте решили да се напиете, ето няколко съвета как да избегнете тежкия махмурлук предварително.

Хидратирайте се!
Алкохолът дехидратира тялото ви, така че пийте по чаша вода на всяка чаша алкохол, за да избегнете главоболието на следващия ден.

Хапнете протеини (белтъчини) преди да се напиете!
Ако ядете храни, богати на протеини (белтъчини), преди да пиете алкохол, ще го усвоявате по-лесно. Това означава, че няма да се напивате толкова бързо.

Избирайте напитки с по-светли цветове!
Може да ви звучи странно, но напитките с по-тъмен цвят съдържат повече токсини, които се образуват по време на процеса на ферментация. Тези токсини карат кръвоносните ви съдове да се разширяват и предизвикват така неприятното главоболие.

Ако излизате навън, обличайте се подходящо по-дебело, след като сте пили!
Алкохолът разширява кръвоносните съдове и това създава усещането, че ви е топло, когато навън е студено. Избягвайте студа, като се обличате добре.

Не взимайте излишно хапчета!
Черният ви дроб добре вече е твърде стресиран от пиянската вечер. Ако взимате медикаменти, те биха могли единствено да засилят главоболието ви.

Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от видео клипове с подпийнали:

както и с песни за бира:

и песни за вино:

Снимка на бар: EperAgi