Съвети за красива коса след жежко лято

красива коса

Ето полезни съвети за здрава и красива коса, след изтощение през лятото.

Красивите коси, които развяваме по време на лятната си отпуска ден след ден се изсушават и обикновено в края на лятото косата ни става слаба, чуплива и без блясък. Затова, ако искаме да имаме красива коса в началото на есента, се налага да направим някои процедури, които ще помогнат за възстановяването й, пише агенция БГНЕС.

Съществуват традиционни рецепти, използвани с такава цел. Едно от основните неща, които можем да направим е да се снабдим с различни етерични масла, предназначени специално за красива коса.

Рициновото масло е едно от най-популярните за тази цел. Още от древността то се е използвало като средство срещу косопад. Ако искате косата ви да има блясък можете да си направите маска на косата в домашни условия като прибавите 2 с.л. рициново масло с 2 с.л. мед и (евентуално) 2 с.л. балсам за коса. Допълнително можете да добавите ампула В12 и В6, както и ампула витамин А. Като смесите всичко нанесете върху косата и останете така поне 4 часа, а можете и да преспите с тази маска.

Още след първата процедура ще забележите колко по-хубава ще бъде косата ви.

Ако пък искате да си направите маска за блясък можете да добавите и малко оцет към тази смес и да направите запарващ компрес, като останете поне 4 часа с него.

Известно е също, че яйцата помагат много за възстановяването на косата. Старите ни баби са използвали именно яйцата, в грижите си за дългите гриви.

Освен това е било популярно и да се ползва хумата като измиващо средство. Ако искате можете да си направите маска с хума, която допълнително ще подхрани косата ви.

Ако пък сте с по-светла коса, която слънцето е направило още по-светла, можете да запазите цвета си, като след измиване полеете косата си с отвара от лайка.

Ако имате кестенява коса можете да направите това с отвара от орехова шума.

Ако пък искате да придадете повече жизненост на косата си, можете да облеете косата с отвара от коприва.

Zdraven.bg поздравява всички с музикални клипове с красиви и интересни прически на изпълнителите:

Снимка: micadew