Съвети за разбуждане без кафе

Ето няколко здравословни предложения как да разбудим организма си сутрин без да прибягваме до чаша кафе.

Макар че някои хора трудно могат да започнат деня си без кафе, има и други начини да събудим организма си сутрин, пише агенция БГНЕС.

Вместо кафе, може да започнете деня си с чаша топло какао. Последните проучвания показват, че флавиноидите в какаото влияят добре на настроението и събуждането на организма. Какаото е и чудесна сутрешна закуска.

Свежият въздух също помага да се събудим по-лесно. 5 минути на свеж въздух в градината или на балкона. Правилното вдишване и издишане помагат за набавянето на необходимото количество кислород за хубаво начало на деня. Успокояващите звуци на природата пък допълнително подобряват настроението.

Физическите упражнения са естествен начин да събудим тялото си. Дори само протягането, след като станем от леглото засилва кръвообращението. За по-добри резултати за разбуждане се препоръчват по-интензивни упражнения.

Ароматът на мента от ментово етерично масло или чаша чай мента е също добър старт на деня. Проучванията показват, че миризмата на ментата събужда мозъка и успокоява организма, когато той е изложен на стрес. За максимален ефект след обилната закуска чаша ментов чай е много полезна.

Zdraven.bg поздравява всички почитатели на кофеиновата напитка със специална селекция от видео клипове и песни за кафе:

Снимка: Mustafa Sayed