Съвети за сухо четкане на тялото

Процедурата сухо четкане на тялото помага за гладка кожа и против целулит, съветват експерти.

Редовно сухо четкане на кожата е ефективно в борбата с досадния целулит и е полезна процедура за блестяща и красива кожа.

Какво трябва да знаете за сухото четкане изброява rozali.com.

Сухото четкане повишава притока на кръв в зоните, които се четкат. Това активизиране на циркулацията помага на тялото само да се бори с проблеми като целулит, проблемна кожа, враснали косъмчета и подобни проблеми.

Сухото четкане се прави със специална суха четка и на суха кожа. Най-добре е да се практикува сутрин по 5-10 минути. За да има ефект от сухото четкане е необходимо постоянство.

Всекидневното сухо четкане сутрин дава най-добри резултати. Започва се от краката и се прави нагоре по линията на тялото с движения по 20 сантиметра, но без да се натиска. Така се стимулира движението на лимфните течности в тялото. Това е важно да се спазва особено в началото. След като напреднете с процедурите, може да усилите натиска. Кожата сама ще ви каже колко силно е твърде силно, като започне да се зачервява.

Бъдете особено внимателни, когато четкате гърдите и пазете ареолите, понеже так кожата е много чувствителна.

Сухо четкане не се препоръчва за хора с разширени вени.

След процедура сухо четкане можете да си вземете душ, но без да се използва сапуни и душ гелове. Не се препоръчват мазане с кремове, защото кожата трябва да подиша.

Ежедневното сухо четкане на първо място прави кожата гладка и мека. Сухото четкане отстранява мъртвите клетки от горния слой на епидермиса и позволява на кожата да диша. Това ускорява и изхвърлянето на токсините от тялото. Това от своя страна улеснява бъбреците и черния дроб.

Сред ползите, за които всяка жена мечтае, е намаляването на целулита. Не забравяйте, че за да е максимален ефектът, трябва да четкате всеки ден. В комбинация с вегетариански режим на хранене, сухото четкане ще направи чудеса с целулита.

Четката за сухо четкане трябва да е с растителен косъм. Четката за сухо четкане не трябва да се оставя на влажно място. Почиства се основно поне веднъж седмично, за да предотвратите развитието на микроби. Четката трябва винаги да е перфектно суха преди процедурата.

Ако нямате или не можете да откриете четка с растителен косъм, може да я замените с обикновена тривка за баня, муселинова кърпа или копринена ръкавица. Ефектът обаче идва малко по-бавно.

Снимка: Andy Butkaj

loading...