Съвети при махмурлук в офиса

Представяме няколко полезни съвети, ако се появите с махмурлук в службата.

Ако сте прекалили с празнична почерпка и на другата сутрин сте на работа, ето няколко полезни съвета как да намалите отрицателния ефект на досадния махмурлук върху работата в службата, които дават британски експерти, цитирани от агенция БГНЕС.

Не се обаждайте, че сте болни!
Освен ако не повръщате на всеки час, първите работни дни след празниците са най-лошият период, в който да се обадите, че сте болни. Така всички в службата ще разберат, че сте махмурлии и ще станете обект на шегите в офиса. Никой няма да повярва на оправданието с хранителното натравяне.

Използвайте грим!
Това се отнася и за мъжете: мажете се с всякакви продукти за прикриване на умората, които откриете у дома. Със слънчеви очила в офиса всеки изглежда нелепо, но малко мазила и грум може да помогне.

Пийте много вода!
Алкохолът дехидратира организма, затова водата е най-добрият начин да се почувствате по-добре.

Хранете се правилно!
С лек зеленчуков бульон ще си набавите необходимите количества витамини и минерали без да натоварвате допълнително организма си.

Захар помага срещу треперенето.
Ако махмурлукът ви все още е тежък, изчакайте преди да хапнете нещо сладко. Щом се пооправи стомахът ви приемайте храни, които съдържат захар. Захарта помага да усещаме по-малко треперене. Шоколадът е прекрасен избор, а може и да пийнете кафе с повечко захар.

Носете топли дрехи!
Телесната ви температура може да се промени с течение на работния ден, затова носете топли дрехи, които може да свалите, ако ви стане прекалено топло.

Спрете да пиете!
Каквото и да правите, не продължавайте да пиете, за да преборите махмурлука. Да се появите пили в службата е дори по-лошо. Няма да можеше да контролирате действията си и не се знае какви гафове може да направите. Ако колегите предложат да пийнете след работа, пропуснете – един ден на работа с махмурлук е повече от достатъчен.

Снимка: sacks08

Zdraven.bg поздравява всички с песни в специални колекции от пиянски видео клипове:

както и с песни за бира:

и вино: