Съдбите на две силни жени отекват в Кралицата на Шотландия

Mary Queen Of Scots

Екранизацията Кралицата на Шотландия разказва за бурния живот на харизматичната Мери Стюарт.

Кралицата на Шотландия отвежда на неповторимо и въздействащо пътешествие назад към XVI век, разказвайки невероятната трагична съдба на две жени, които завинаги променят хода на доминираната от мъжете история.

Създаден по впечатляващи действителни събития, описани в интригуващия роман на д-р Джон Гай и разказан на екран от сценичния режисьор и визионер Джоси Рурк, Кралицата на Шотландия разкрива непознати страни от живота на Мери Стюарт и отношенията ѝ с нейната братовчедка, кралицата на Англия – Елизабет I.

Кралица на Франция на 16-годишна възраст, вдовица на 18, Мери се противопоставя на натиска да се омъжи повторно. Вместо това, тя се връща в родната Шотландия, за да си върне трона, който ѝ принадлежи по право. Шотландия и Англия обаче попадат под управлението на властната Елизабет І.

Младите „сестри“ по корона изпитват едновременно страх и очарование една към друга. Съперници във властта и в любовта, жени – регенти в един мъжки свят, двете трябва да решат как да владеят играта на брака срещу личната свобода. Твърдо решена да управлява, вместо да бъде само пионка, Мери предявява претенции към английския трон, заплашвайки суверенитета на Елизабет.

Кралицата на Шотландия

Предателство, бунт и заговори в кралския двор на всяка от двете заплашват троновете им, променяйки хода на историята.

Мери Стюарт и Елизабет І са изиграни от номинираните за Оскар актриси Сърша Ронан (Хана, Бруклин, Лейди Бърд) и Марго Роби (Вълкът от Уолстрийт, Аз, Тоня).

Кралицата на Шотландия идва в кината в България на 25 януари 2019 г., разпространяван от Форум филм: