Създадоха ново медицинско пособие за отслабване

маса

Учени разработиха ефективен и безопасен метод за отслабване.

Израелски учени създадоха необичайно медицинско пособие, което помага за отслабване, като лишава човек от обоняние.

Прототип на своеобразния филтър за нос бе представен на Европейския конгрес по затлъстяване, който се проведе във Виена на 25 май 2018 г.

Учените разкриват простия принцип, на който действа тяхното пособие. Установихме, че блокирайки обонянието на човек, ние пресичаме желанието му да яде сладки неща, обяснява авторът на изследването Дрор Дикер от израелската болница „Хашарон“, цитиран от агенция БГНЕС.

Световната здравна организация изнася тревожни данни за масовото затлъстяване на много места на Земята. През 2017 година всеки трети човек на зимното кълбо е имал излишни килограми, а 15% от хората са били с тежко затлъстяване.

Много болести са свързани със затлъстяването като например диабет, сърдечно-съдовите болести, рак и сърдечни проблеми.

През последните години все по-настойчиво се говори, че излишните килограми водят до редица възпаления в организма, които на свой ред водят до още повече килограми.

Когато израелските учени се заели да анализират затлъстяването при различни групи хора, те са установили, че хората над 50-годишна възраст по-рядко страдат от затлъстяване, независимо от диетата и навиците.

Анализирайки този факт, учените обърнали внимание на това, че в този момент обонянието на човек започва да намалява и това понижава съответно и апетита им. Те изпробвали на практика дали идеята им е правилна. Те използвали силиконови „ноздри“, които пропускат въздуха, но не и мириса на храните.

Оказало се, че това действително помага на младежи и хора до 50-годишна възраст. За няколко месеца участие в този експеримент те изгубили 8% от теглото си.

Снимка на маса с ястия: Junge mit Ideen