Създадоха парфюм за отслабване

Prends-moi е първият в света аромат за отслабване, създаден от френската парфюмерийна къща Роберте.

Създателите му твърдят, че парфюмът е замислен да „топи килограми с удоволствие” и се основава на ароматерапевтично и неврокозметично изследване.

Ароматът съдържа съставки, които освобождават В-ендорфини, намиращи се в кожата, и „посланието за удоволствие” се предава към мозъка, предизвиквайки усещане за щастие и нарастване на удовлетвореността, намалявайки необходимостта от преяждане. „Отслабващият комплекс” се основава на кофеин, карнитин и екстракт от спирулина (синьозелено водорасло) и активира два ключови ензима, които участват пряко в липолизата (разграждането на мазнините).

Изследване на компанията BIO-EC сред жени от 18 до 70 години, които не са на диета, установило, че 75% усетили, че парфюмът ограничава нуждата от храна, а 73% почувствали удоволствие. Така че се препоръчва щедро пръскане с парфюма сутринта, както обикновено се прави с всеки парфюм, и през деня, когато се появява нуждата от храна, пише агенция БГНЕС.

Допълнителни резултати могат да бъдат постигнати с много леко масажиране на третираните области сутрин и вечер. Колкото до аромата, в него преобладават нотките на бергамот, мандарина и грейпфрут. С ниското си съдържание на алкохол Prends-moi е идеален за всички, които обичат лятото през цялата година.

Снимка: sxc.hu