Създадоха прочистващ шал

прочистващ шал

Създадоха шал, който не само държи топло на врата, но и предпазва от грип, замърсяването на въздуха и дори химическа атака.

В града, където въздухът е силно замърсен, а натъпкани в обществения транспорт хората са принудени да търпят непознати да им кихат и кашлят в лицата, често се носи защитна маска.

Американска компания има стилно разрешение на наболелия проблем – шал, който пази от вируси, микроби и вредни частици.

От американската фирма Scough със седалище в Бруклин, Ню Йорк, предлагат шал, който не само държи топло на врата, но е в състояние да предпази собственика си дори от химическа атака.

Ако не желаете да носите маска и искате да сте в крак с модата, този шал е именно за вас. С него оставате здрави и красиви, твърдят производителите.

И докато е малко вероятно на път към офиса човек да се надиша с антракс, шансът да стане жертва на обичайните грипни вируси е голям.

Тук на помощ идва технологичният шал, снабден с филтри от импрегниран със сребро активен въглен, с каквито са оборудвани и използваните от военните маски за защита от химически оръжия.

Всичко, което потребителят трябва да направи, е да покрие устата и носа си с технологичния шал, предлаган в разнообразни модерни десени за различните сезони.

Филтрите улавят както постъпващите, така и изходящите вируси, и създават здравословна атмосфера за всички пътници в обществения транспорт. Tрайността им е около три месеца, след което филтрите лесно се отстраняват и подменят.

Цената на този шал и кърпи е диапазона от 29 до 89 щатски долара, филтър за подмяна струва 17 щ.д., а комплект филтри – 40 щ.д. и може да бъде закупен в официалния сайт на фирмата.

Специален активен въглен, за който фирмата има патент, е ключът към филтриране и убиването на вирусите. Тайната е неговата висока степен на микропорьозност, защото само един грам активен въглен успява в площ от 500 кв. м да улови частици от кихане фрагменти, кашлица и общо замърсяване.

Структурата на активния въглен задържа и неутрализира химическо замърсяване, микроби и вируси.

Технологията използва сребърни йони, импрегнирани във филтрираща система, които нарушават основния биохимията на бактериите, разрушават клетъчните им мембрани и така предпазва организма от поражения.

Снимка на модел на прочистващия шал: wearascough.com