Съпругата на Тони Блеър болна от свински грип

Съпругата на Тони Блеър болна от свински грип, съобщиха медиите на Острова.

Съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър – Чери Блеър – се е разболяла от новия грипен вирус А / H1N1, известен като свински грип, предадоха британските медии. Поради тази причина госпожа Блеър е отменила няколко свои ангажимента, сред които и получаването на почетна докторска титла от университета Хоуп в родния й град Ливърпул заради дейността й в областта на човешките права.

В информациите не се посочва дали другите членове на семейството също са се заразили със свинския грип, уточнява dariknews.bg и припомня, че семейство Блеър има четири деца.

По официални данни на британските здравни власти във Великобритания от новия грипен вирус са починали 29 души, предадоха световните агенции. В понеделник властите обявиха само 17 смъртни случая. 26 от смъртните случаи са регистрирани в Англия и три в Шотландия. Според британските здравни власти миналата седмица в цялата страна е имало 55 000 нови случая на зараза с вируса А / H1N1, допълва агенция АФП.

Междувременно на 16 юли беше оповестено решението на португалското правителство да внесе 6 милиона дози ваксина срещу свинския грип, които ще струват около 45 млн. евро. Предвижда се ваксините да бъдат на разполжение най-късно през януари 2009 г., посочва агенция БГНЕС. С тях ще могат да бъдат ваксинирани 3 милиона души, т.е. близо половината от населението на Португалия. Ваксината е предназначена за рискови групи хора и ще бъде безплатна, заяви пред медиите министърът на здравеопазването Ана Жоржи.

Снимка: danrandom