Сърцераздирателна история за дългия път към дома

Лъв: Стъпки към дома

Направо невероятно трогателна история за дългия път на изгубено момченце към дома му разказва на големия екран Лъв: Стъпки към дома.

Лъв: Стъпки към дома е адаптация на биографичния бестселър на Сару Брайърли A Long Way Home, вдъхновен от невероятната действителна история на автора й. Когато е едва на петгодишна възраст, Сару без да иска попада в капана на влак, който го отвежда на хиляди километри през Индия, далеч от дома и семейството му.
Лъв: Стъпки към дома


Някак си той оцелява, живеейки сам по улиците на Ко̀лката (до 2001 г. – Калку̀та), избягвайки всякакви страшни и опасни ситуации, преди да попадне в сиропиталище, което също не е съвсем безопасно убежище.
Лъв: Стъпки към дома
В крайна сметка Сару е осиновен от бездетна семейна двойка от Австралия и намира любов и сигурност, докато расте в Хобарт. В стремежа си да не нарани приемните си родители, той потиска миналото, емоционалната си нужда да се събере с родното си семейството и надеждата, че някога ще намери изгубените си майка и брат.
Лъв: Стъпки към дома
Случаен обрат в живота му събужда погребаните му копнежи и разполагащ с едва шепа спомени, непоколебима решителност и революционната технология Google Earth, Сару решава да намери изгубеното си семейство и най-накрая да се завърне в родния си дом.
Лъв: Стъпки към дома
Лъв: Стъпки към дома, с оригинално заглавие Lion, е и един от фаворитите за наградите Оскар с номинации в шест категории – за най-добър филм, адаптиран сценарий, поддържаща мъжка и женска роля, в лицето на звездата от Беднякът милионер Дев Пател и носителката на Оскар Никол Кидман, както и за операторско майсторство и оригинална музика.

Лъв: Стъпки към дома вече е носител на две награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство – БАФТА 2017. Филмът беше отличен в категорията за най-добра поддържаща роля, в лицето на Дев Пател, както и за най-добър адаптиран сценарий Люк Дейвис.

Представяме и видео зад кадър, в което восителката на Оскар Никол Кидман разказва за впечатленията си от историята и за начина, по който е получила предложението да участва във филма. Тя споделя също за предизвикателството да изиграе осиновителката на Сару, Сю Брайърли, за която роля получи четвъртата си номинация за наградата на Американската академия за киноизкуство и наука. В допълнение, в клипа зад кадър мнение за невероятния талант на актрисата, за личната й връзка с историята и какво е усещането да се работи с нея, споделят и Дев Пател, който също получи номинация за Оскар за ролята си на порасналия Сару, както и режисьорът на филма Гарт Дейвис:

Трогателната история по действителен случай, която не бива да се пропуска на голям екран, е разказана с изключителна камера и режисура, отличен актьорски състав и на фона на прекрасна филмова музика. Австралийската певица Sia написва също песен за продуктцията – Never Give Up, която прознучава във финала на филма.
Лъв: Стъпки към дома
Над 80 хиляди деца изчезват годишно в Индия.

Лъв: Стъпки към дома е в българските киносалони от 17 февруари 2017 г., разпространяван от Форум Филм България. Режисьор е Гарт Дейвис, а в ролите са Дев Пател, Руни Мара, Никол Кидман, Дейвид Уенъм, Приянка Босе и невероятния Съни Пауар, в ролята на малкия Сару.