
80% от хляба в България е с нeясно съдържание
Не е ясно качеството и съдържанието на 8 от 10 хляба, който се произвежда в България и едва 200 от 1000 фурни са доброволно регистрирани в Агенцията по безопасност на храните.
Не е ясно качеството и съдържанието на 8 от 10 хляба, който се произвежда в България и едва 200 от 1000 фурни са доброволно регистрирани в Агенцията по безопасност на храните.
Тонове сухо мляко и палмово масло се използват за производството на българското сирене, а БДС не допуска тези съставки.
Веригата хранителни магазини Billa България стартира образователна кампания за здравните ползи на млечните продукти, произведени по Български държавен стандарт.
Проверките разкриват, че българския пазар е залят с фалшиво сирене. Българската агенция по безопасност на храните укрива имената на заловените фирми, но асоциацията Активни потребители обяви резултатите от собствени тестове на качеството на бялото сирене, оказало се пълно с примеси.
Ако се чудите, дали млечните продукти, които купувате наистина са това, което изглеждат, то няколко полезни съвета как да разпознаем истински кашкавал и сирене от предлаганите в българските магазини.
Само 1% от българите консумират ежедневно месни продукти по стандарта Стара планина. Това сочат резултати от проучване на агенцията за маркетингови изследвания Ноема и Българското [още]
Не е установено наличие на соя в контролната проба от карначета с марка „Стара планина” на пернишката фирма „Сами-М” при изследването на продукта в лаборатория [още]
Открита е соя в месни продукти, произведени по стандарта „Стара Планина”, съобщи на извънредна пресконференция на 13 октомври 2010 г. земеделският министър Мирослав Найденов. Нарушилите [още]
Месните продукти Стара планина ще са по-скъпи, тъй като се произвеждат само от месо, но разликата с останалите няма да е драстична и те да [още]
Приеха националния стандарт за българско бяло саламурено сирене. Това стана факт след обявяването му в Официалния бюлетин на Българския институт за стандартизация на 20 август [още]
До края на август 2010 г. се очаква да се появят първите месни продукти с името Стара планина, които няма да съдържат соя, нишесте и [още]
От 1 август 2010 г. влиза в сила в България нов стандарт, според който ще се правят месните продукти кюфте, кебапче, кайма, карначе и сурова наденица.
Copyright © 2021 | WordPress Theme by MH Themes