
Какаото подобрява работата на мозъка
Учени установиха, че флаванолите, органични вещества, намиращи се в какаото, увеличават доставката на кислород в мозъка, което има благоприятен ефект върху когнитивните способности.
Учени установиха, че флаванолите, органични вещества, намиращи се в какаото, увеличават доставката на кислород в мозъка, което има благоприятен ефект върху когнитивните способности.
Представяме списък с естествените източници на антиоксиданта ресвератрол.
Напитка с какао е изключително полезна за организма, особено през зимата.
Неочакван източник на витамин D2 откриха учените – какаото.
Консумацията на няколко хапки черен шоколад може да възстанови и дори да подобри зрението, установиха американски офталмолози.
Полезните свойства на шоколада, богат на какао, се оказаха толкова много, че учените препоръчват всекидневната му употреба.
Учени анализираха ефекта на антиоксиданти върху пациентите с ревматоиден артрит и определиха кои храни облекчават симптомите.
Съединения в какаото помагат на тялото да секретира повече инсулин и да реагира по-адекватно на повишените нива на глюкозата.
Въз основа на различни международни проучвания бяха обобщени най-полезните за кожата храни. Кои са те?
Италиански изследователи са установили, че определена доза какао на ден потиска различни отрицателни аспекти на влошаването на мозъчната дейност.
Приемът на шоколад има по-висок положителен ефект при кашлица, отколкото меда. Защо е така?
Кофеинът намалява ефекта от стреса върху мозъка и може да помогне да бъде предотвратена депресията и загубата на памет.
Copyright © 2021 | WordPress Theme by MH Themes