
Кафето променя чувствителността към сладкото
Склонността на любителите на кафе към тъмния горчив шоколад вече намери своето научно обяснение.
Склонността на любителите на кафе към тъмния горчив шоколад вече намери своето научно обяснение.
Мазните храни и сладкишите спъват работата на мозъка. Защо?
Прекаляването със сладки храни и напитки предразполага децата към прояви на насилие, както и увеличава желанието им да пият алкохол и да пушат цигари и наркотици.
Представяме най-честите грешки при комбинирането на храните, които не носят здравни ползи.
Експерти определиха 3 основни продукта от хранително-вкусовата промишленост, които са най-честите причинители на рак.
Канадски учени установиха, че калориите на захарта намаляват по време на печенето.
Какви здравни рискове носи метаболитният синдром и какви съвети да спазваме?
Прекомерната употреба на захар влияе негативно върху кръвоностната система и може да доведе до нарушаване на работата на вътрешните органи.
Активното окисляване на захари води до генериране на голяма енергия, която се използва за делене на дефектни клетки и увеличаване на метастазите.
Ефектът се дължи на непреодолимата комбинация между чувствителността на устните и незабавното удоволствие от сладостта.
Ако пиете кафе, внимавайте със сладкишите!
Евродепутатите настояват за намаляване на сегашното съдържание на захар в бебешките храни до препоръчаните от Световната Здравна Организация стойности.
Copyright © 2021 | WordPress Theme by MH Themes