Много сол в храната увеличава риска за здравето

Българинът консумира в пъти повече сол от препоръчителната дневна доза. Това съобщи пред Дарик д-р Маша Гавраилова, експерт от Министерството на здравеопазването по повод инициативите [още]

Нови правила за храненето в детските градини изместват прекаленото сол и захар с плодове и зеленчуци

Повече плодове и зеленчуци вместо сол, захар и мазнини трябва да приемат децата в градините. Това се предвижда в Наредба за здравословно хранене на децата [още]

Сърдечно-съдовите заболявания са враг №1 в България

Сърдечно-съдовите заболявания са враг №1 в България. Инфарктът е подмладен в България. Това каза по време на пресконференция за сърдечно-съдовите заболявания доцент Нина Гочева, завеждащ [още]