
Подготвят нови стандарти за колбасите да бъдат от месо
Министерството на земеделието и храните подготвя изисквания към производителите в колбасите да има поне минимално съдържание на месо.
Министерството на земеделието и храните подготвя изисквания към производителите в колбасите да има поне минимално съдържание на месо.
Не е ясно качеството и съдържанието на 8 от 10 хляба, който се произвежда в България и едва 200 от 1000 фурни са доброволно регистрирани в Агенцията по безопасност на храните.
Ако се чудите, дали млечните продукти, които купувате наистина са това, което изглеждат, то няколко полезни съвета как да разпознаем истински кашкавал и сирене от предлаганите в българските магазини.
Само 1% от българите консумират ежедневно месни продукти по стандарта Стара планина. Това сочат резултати от проучване на агенцията за маркетингови изследвания Ноема и Българското [още]
Месните продукти Стара планина ще са по-скъпи, тъй като се произвеждат само от месо, но разликата с останалите няма да е драстична и те да [още]
Приеха националния стандарт за българско бяло саламурено сирене. Това стана факт след обявяването му в Официалния бюлетин на Българския институт за стандартизация на 20 август [още]
До края на август 2010 г. се очаква да се появят първите месни продукти с името Стара планина, които няма да съдържат соя, нишесте и [още]
От 1 август 2010 г. влиза в сила в България нов стандарт, според който ще се правят месните продукти кюфте, кебапче, кайма, карначе и сурова наденица.
Потребителите ще могат да се възползват от нови фабрични настройки на персоналните музикални плейъри, с които излагането на звука ще бъде на безопасни нива, както и от ясни предупреждения относно вредните ефекти от прекаленото излагане на силен звук=
Националната ветеринарномедицинска служба внесе в Българския институт за стандартизация проектите за български стандарти за производство на “българско кисело мляко”, “българско бяло сирене” и “кашкавал”.
Идеалната луканка е огненочервена и покрита с благородна плесен, пише списание Бакхус. Интервю на доцент Стефан Драгоев за този национален продукт, който е сред малкото [още]
Copyright © 2021 | WordPress Theme by MH Themes