
Митове за храненето
Ето няколко развенчани митове за храненето.
Ето няколко развенчани митове за храненето.
Консумацията на ябълки предпазва от увреждания на червата. Това се дължи на въздействието на вещества като полифенола върху чревните стени, твърдят германски химици от Техническия [още]
Зелените салати и пролетните зеленчуци помагат за храносмилането и са идеални за пречистване на организма от токсините.
Изследователи от Бристолския университет във Великобритания предлагат списък от хранителни продукти, които за дълго запазват здрав стомашно-чревен тракт, в случай че се приемат всекидневно.
Топмоделът Тайра Бенкс излекува стомаха си, обявиха световните медии.
Банани помагат за здрав стомах и здрави черва и защитават от рак на дебелото черво.
Хапването на рукола помага срещу язва на стомаха.
Яденето дневно на 70 грама бейби броколи в продължение на два месеца може да защити от разпространен микроорганизъм в стомаха, свързан с гастрита, язвата, и [още]
Приемането на аспирин всеки ден или веднъж на седмица намалява опасността от рак на стомаха с 40 %, откриха учени. Аспиринът е препоръчван за превенция [още]
Холандската компания Philips разработи умно хапче, което съдържа микропроцесор, батерия, безжично радио, помпа и резервоар, който изпуска лекарствено вещество в специфична област на човешкото тяло. [още]
Представяме подходяща диета за хората, страдащи от гастрит – какви храни да включват в ежедневното си меню си и какви да избягват.
Дъвченето на дъвка е полезно за възстановяването на чревната функция след премахването на по-малка или по-голяма част от дебелото черво.
Copyright © 2023 | WordPress Theme by MH Themes