
Разкриха тайната на вкуса на шоколада
Учените разкриха защо шоколадът е толкова приятен за ядене – и как може да бъде направен по-здравословен.
Учените разкриха защо шоколадът е толкова приятен за ядене – и как може да бъде направен по-здравословен.
Ароматът на шоколад потиска глада при диета. Ароматът на шоколад би трябвало да е мъчение за гладен човек на диета, седнал пред купа със салата. [още]
Какаото е идеалната суперхрана за борба със стреса и високия холестерол.
Кофеинът повишава бдителността и точността при откриване на движещи се обекти, а също така и подобрява времето за реакция.
Склонността на любителите на кафе към тъмния горчив шоколад вече намери своето научно обяснение.
Умерена консумация на шоколад – до 100 грама седмично, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.
Неочакван източник на витамин D2 откриха учените – какаото.
Консумацията на няколко хапки черен шоколад може да възстанови и дори да подобри зрението, установиха американски офталмолози.
Полезните свойства на шоколада, богат на какао, се оказаха толкова много, че учените препоръчват всекидневната му употреба.
Шоколадът не бива да се съхранява в хладилник. Защо?
Две трети от хората искат да отслабнат, но над половината се провалят. Защо?
Промяна в цвета на течния шоколадов продукт Нутела хвана окото на германския потребител и се разкри променено съдържание с повече захар и по-малко какао.
Copyright © 2023 | WordPress Theme by MH Themes