Тарантино се завръща с Имало едно време в Холивуд

Любителите на култовия режисьор Куентин Тарантино могат да се насладят на деветата му продукция Имало едно време… в Холивуд.

Имало едно време… в Холивуд е деветата кино продукция на култовия режисьор Куентин Тарантино, добил световна слава с Крилинале през 1994 г.

Имало едно време… в Холивуд ни отвежда в края на 60-те години на ХХ в. в Холивуд и разказва за бивша звезда от телевизионен уестърн на име Рик Далтън (Леонардо ДиКаприо), който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното.

Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на съседката на Рик – Шарън Тейт (Марго Роби).

Премиерата на филма съвпада с 50-годишнината от убийството през 1969 г. (с ножове и огнестрелни оръжия, след часове мъчения) на бременната в 8-ия месец 26-годишна актриса и модел Шарън Тейт, съпруга на Роман Полански, в къща край Лос Анджелис, от престъпната фамилия на Чарлз Мансън (Деймън Хериман).

“Работих по сценария в продължение на 5 години. Живял съм в района на L.A. през повечето време от живота ми, включително през 1969-а, когато съм бил седемгодишен. Историята, която се случва тогава на фона на хипитата, ми е много присърце, тъй като градът и Холивуд отдавна не са същите.”, казва Тарантино за 160-минутната продукция.

Имало едно време... в Холивуд

В ролите участват звездите: Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби, Ал Пачино, Брус Дърн, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд.

Световната премиера на комедията-драма Имало едно време… в Холивуд се състоя на 21 май 2019 на международния Кинофестивал в Кан, а в САЩ заглавието стартира на 9 август.

В България Имало едно време… в Холивуд идва в киносалоните на 16 август 2019 г., разпространяван от Александра Филмс: