ТВ сериал с премиера в киносалоните IMAX

Inhumans

Сериалът Inhumans (Нечовеци) по комиксите на Марвел стартира първо на IMAX екрани, включително в България.

За първи път в историята на киното IMAX и Марвел обединяват усилия, за да създадат сериал със супергерои по емблематичен комикс, чиито първи два епизода са изцяло заснети с най-модерните IMAX камери и се показват ексклузивно на огромните IMAX екрани в киносалоните по цял свят.

Новият сериал на по комикс на Марвел Inhumans (Нечовеци) проследява неразказаната, епична история на Black Bolt – мистериозния крал на нечовеците, чийто глас е толкова могъщ, че с шепот може да унищожи цял град – и неговото семейство.

Кралското семейство от Inhumans е разбито с военен преврат. След като едва успяват да се спасят, членовете му попадат на Хаваите. Изненадващата връзка на супергероите с околния свят и човечеството може да спаси не само тях, но и Земята.

Легендарният комикс е екранизиран като никой друг досега. Първите два епизода ще бъдат излъчени в IMAX кината по цял свят за две седмици с премиера на 1 септември 2017 г.

Сериалът ще продължи излъчването си в САЩ по телевизонната мрежа на ABC – ефирната телевизия на Уолт Дисни, като първите два епизода ще включват непоказвани кадри. Международното разпространение се поема от Disney Media Distribution от есента на 2017 г. Телевизионната премиера на сериала е на 29 септември 2017 г. като първият сезон включва осем епизода.

Уолт Дисни, които притежават правата за телевизионно и кино разпространение на филмови продукции по комиксите на Марвел, излъчват сериала Агентите на ЩИТ (Agents of SHIELD) по ABC от есента на 2013 г. насам. В България този сериал се излъчва по кабелния канал Fox.

В Inhumans участват Ансън Моунт в ролята на Black Bolt, Айуън Риън, познат от Game of Thrones, като Maximus, Серинда Суон, позната от сериала Graceland като Medusa, Ими Икуокър като Gorgon, Майк Моу, участвал в сериала Empire, като Тритон и др. Режисьор на първите два епизода е холандският кинотворец Роел Рейне.

Почитателите на вселената комикс герои на Марвел в България могат да гледат Inhumans: глава първа (първи и втори епизод заедно) в IMAX 2D формат само в IMAX кината в София, Пловдив и за две седмици от 1 септември 2017 г.