Телешкото месо е също толкова полезно, колкото бялото месо или рибата, показва изследване на шведски учени.
Ново проучване установи, че крехкото телешко месо има същите положителни свойства като останалите богати на протеини храни, включително и възможността да намаляват холестерола.
За целите на експеримента учените наблюдавали теглото и нивата на холестерола на участниците, докато се подлагали на четири различни диети с продължителност от пет седмици.
Диетите с повече крехко телешко месо били точно толкова полезни, колкото тези с пилешко месо и риба, установили учените.
Изследването опровергава възприетото мнение, че червеното месо е по-малко здравословно. “Крехкото месо може да допринесе в диета за здраво сърце по същия начин, както бялото месо“, твърдят учените, цитирани от агенция БГНЕС.
Снимка: sxc.hu