Тестват революционно лечение на онкоболни

карциом

В САЩ започва тестването на т. нар. ваксина срещу рак при онко пациенти.

Революционната ваксина срещу рак, която атакува туморите в цялото тяло влиза в тестова фаза при хората.

Учените от университета в Станфорд твърдят, че само една инжекция стимулира имунната реакция в организма и атакува всички тумори, които евентуално са дали метастази.

Според американските медии тестовете върху хора започват след като е проведен тест върху мишки, преминал изключително добре.

90% от мишките подложени на тест били излекувани само с инжектирането на една инжекция, а останалите с още една. Резултатите за успешното ликвидиране на ракови метастази с имуностимулиращи агенти беше обявено в края на януари 2018 г.

Лекарството действало и върху мишки, където ракът се е разширил из цялото тяло, се казва в обявените резултати в статия на медицинския факултет към университета в Стандфорд.

Независимо от това, че терапията се казва “ваксина срещу рака”, разликата по отношение на останалите ваксини е, че тя се инжектира на вече болни хора.

Лекарството е с две компоненти. Първата е кратка секвенция на ДНК със съседни близки имунни клетки, която активизира рецепторите на Т-клетки, които са ключови в борбата на организма с рака. Втората е антитяло, което се свързва с рецептора, активизира Т-клетките и атакува раковите клетки.

Планирано е да се направи тест върху 15 доброволни пациенти, които боледуват от лимфом, съобщава агенция БГНЕС.

Снимка на карциом: Ед Утман