Три златни съвета срещу стрес


Представяме три основни полезни съвета срещу стрес.

Конфликтни ситуации, болести, страх да не загубим работата си – всичко това са ежедневни ситуации, част от реалността, които несъмнено ни причиняват много главоболия и стрес.

Отличават се три златни правила, които трябва да спазвате, за да предотвратите напрежението.

На първо място е физическата активност. Тя е полезна за отделянето на хормона на щастието. Как да спортувате и да бъдете активни в свободното си време решете сами. Вижте най-лесните и ефективни упражнения в домашни условия, препоръчани от един от най-известните фитнес инструктори в България!

На второ място увеличете удоволствието си. Правете всички онези малки неща, от които се лишавате, а точно те ви правят най-щастливи. Те ще ви накарат да се чувствате добре в собственото си тяло и ще ви помогнат да бъдете по-толерантни към хората в обкръжението си. Отдайте се на хоби, за което сте мислили, че нямате време. Прочетете някоя пропусната книга, изгледйате вкъщи някой пропуснат кино хит или се насладете на любимите си хитове!

На трето място променете начина си на мислене. Изтрийте от речника си „не знам” и „не мога”, защото звучи обезкуражаващо. Променете гледната си точка, започнете да мислите по-позитивно и забравете тягостните мисли, които помрачават настроението ви.

Zdraven.bg представя за доброто настроение на всички специална колекция от песни, в чийто видео клипове се спортува:

Снимка на бонзай: Габриела Фабри

loading...