Тролчетата създават прекрасно настроение с песни и приключения

Тролчетата

Тролчетата създават настроение за всички малки и големи зрители в киносалона.

Създателите на Шрек представят нова анимация – Тролчетата – интелигентна, забавна и пиперлива комедия за пътя към щастието, и колко далеч би стигнал някой, за да го постигне.

Тролчетата

Тролчетата е истинско забавление за младите зрители – на възраст и по душа, което предлага уникален пъстър свят, изпълнен с незабравими герои, музика, хумор, приключения и цветове; а за порасналите филмът повдига всеобхватната тема на търсене на щастието и ще резонира дълго и след финалните надписи. И наистина изпълненият с много песни, танци и прегръдки свят на тролчетата е потопен в щастие, което блика от всеки кадър от филма. Продукцията изследва как се отнасяме към другите и, най-важното, как се отнасяме към самите себе си. Неговото емоционално заредено послание е, че щастието се крие вътре в нас и може да бъде най-мощната заразяваща сила, когато може да се предава на другите.

Това е актуална и влиятелна тема, особено в днешния свят, който до голяма степен е завладян от негативизъм, страх и липса на равновесие. Историята на филма навежда на мисълта, че всеки от нас може да донесе промяна чрез позитивно мислене и действия, като същевременно подчертава значението на това да постъпиш правилно, въпреки, че – и още повече когато – си изправен пред огромни предизвикателства.

Тролчетата

Тролчетата пренася зрителите в един чуден и пъстър свят, населен от прекалено оптимистични тролчета, които обичат музиката, танците и се наслаждават на живота. Единствената им заплаха са мрачните гиганти Бергенс, който е доволен единствено, когато стомахът му е пълен с тролчета. След като Бергенс нахлуват и опустошават веселото селце, най-щастливото тролче – принцеската Попи и свръх предпазливият темерут Бранч се впускат в пътешествие, за да спасят приятелите си. Тяхната мисия е изпълнена с приключения и премеждия, а двамата противоположни герои трябва да се изтърпят взаимно достатъчно дълго време, за да успеят.

Във филма оживява необикновен свят, вдъхновен от нишки, тъкани вълнени материи, пухкави кожи, много блясък и искрящи цветове. Зрителите ще се потънат напълно в тази непоказвана досега уютна вселена, която създателите на филма наричат „мъхесто разтапяне”. И най-отличителната черта на героите са техните славни коси – в ярки бонбонени цветове, растящи право нагоре, в противодействие на законите на гравитацията.

Тролчетата

Важен аспект от личността на тролчетата е музиката. Основен приоритет за създателите на филма е да се гарантира, че всички песни ще движат историята напред. Режисьорите на продукцията Мичел и Дорн очертават историята и след това започват да търсят песни, които да отговарят на тона на дадена сцена, които да вникват в личността на героя. Това е процес на „прослушване”, който се простира в няколко десетилетия, обхващащи хиляди мелодии. Първоначално създателите на филма предвиждат да използват помощта само на класически песни, за да се улесни изживяването на публиката. Но когато Джъстин Тимбърлейк се присъединява към проекта (освен че озучава в оригиналната продукция герия Бранч) и като изпълнителен музикален продуцент, лесно взимат решението да се напишат няколко нови песни, специално за филма. Използвайки музиката като част от разказа, саундтракът на Тролчетата включва пет оригинални песни на Джъстин Тимбърлейк, Гуен Стефани, Ана Кендрик и Ариана Гранде, и е допълнен много класически хитове от 60-те, 70-те и 80-те години, изпълнени от актьорския състав с нов аранжимент.

Винаги съм искал да наблюдавам как се създава саундтрак за филм, казва Джъстин Тимбърлейк. И си помислих, какъв по-добър начин да се потопя в тази дейност, отколкото когато съм вече участвам в самия филм. Чувствам се по-близо до историята, защото озвучавам главен герой.

Хубаво е да се направи филм, който се заразява с оптимизъм и в същото време да задава важни въпроси, добавя още режисьора Дорн.

Анимацията е озвучена и изпята на български език с гласовете на: Кръстина Кокорска- Криста, Явор Караиванов, Живка Донева, Георги Велизаров, Георги Стоянов, Анатолий Божинов, Ива Стоянова, Пламен Чернев, Стоян Цветков.

Тролчетата се разпространява в кината на 3D от Александра Филмс и е с премиерна дата 28 октомври 2016 г.:

Ето и филмовият хит на Джъстин Тимбърлейк Can’t Stop The Feeling, достигнал №1 в американската класация за най-популярни песни: