Уитни Хюстън с нова песен 7 години след смъртта си

Ремикс на неиздаван досега като самостоятелен сингъл запис на Уитни Хюстън излезе седем години след смъртта й.

Феновете на Уитни Хюстън имат удоволствието да слушат ново парче на легендарната певица. Парчето се казва Higher Love, съобщават издателите от RCA Records.

Това е петата песен на Уитни, издадена след смъртта й.

Песента Higher Love е ремиксирана версия на кавъра на №1 хита в американската класация Hot 100 на английския изпълнител Стийв Уинууд от 1986 г., носещо същото име. Песента е била включена като бонус трак към специалното японско издание на албума ѝ I’m Your Baby Tonight от 1990 г.

Автор на ремикса и съпродуцент е Kygo – норвежки диджей, композитор и продуцент.

Диджеят изпълни песента за първи път пред публика на събитието PrideFestival Utopia в Ню Йорк на 31 юни 2019 г. В неговия канал в YouTube песента е качена на 28 юни 2019 г. Песента вече е хит в класациите на Германия, Белгия, Швеция, Норвегия, Нова Зеландия.

“Бях удостоен с честта наследниците на Уитни Хюстън да се свържат с мен и да ми предоставят възможността да работя с една от най-големите певици на всички времена. Преработих песента изцяло и съм много щастлив от това, което се получи!”, казва Kygo за музикалното издание Rolling Stone.

Зълвата на Уитни – Пат Хюстън на свой ред заяви за списанието: “Възхитени сме от колоборацията между Kygo и Уитни. Знаехме, че Kygo е точният продуцент, който да подобри още повече мощното вокално представяне на Уитни в Higher Love и то според стандартите и очакванията на феноветена Уитни, които са я признавали в продължение на три десетилетия. Възобновяването на това скъпоценно архивно изпълнение ще поднесе музикалното наследство на Уитни на по-младо поколение с години напред. Всички трябва да са готови да танцуват на този възвисяващ и вдъхновяващ запис – свидетелство за невероятния талант на Kygo, и напомняне защо се влюбихме в Уитни от самото начало !!!”

Уитни Хюстън почина на 11 февруари 2012 г. на 48-годишна възраст. Списание Rolling Stone съобщава също за задвижени редица проекти, концетрирани върху покойната певица, сред които цял албум с неиздадени нейни песни, холограмно турне и други маркетингови инициативи.

В музикалната си кариера Уитни има издадени 7 студийни албума, 2 саундтрака, 6 компилации и 57 сингли, продадени общо в тираж над 200 милиона.

11 нейни заглавия на сингли са достигали първото място в седмичните класации за най-популярни песни в САЩ, а 14 са били №1 в американските денс клубове към август 2019 г., с което постижение Уитни се нарежда сред кралиците на американските дискотеки. Поздравяваме всички с колекция от нейните №1 хитове: