Усложнение на бременността на Бионсе застрашавало живота й и на близнаците й

Бионсе

Бионсе страдала от токсикоза (или прееклампсия) по време на втората си бременност с близнаците, което застрашавало живота й и този на бебетата.

Бионсе разкри тайни от личния си живот в откровено интервю за модното списание Vogue Септември 2018.

36-годишната американска R&B изпълнителка разкрива, че й е направено спешно секцио, когато близнаците й Руми и Сър се появяват на бял свят на 13 юни 2017 г., тъй като е имало опасност както за тяхното здраве, така и за нейното.

В деня на раждането Бионсе тежала 99 килограма, отчасти заради прееклампсия – състояние на повишено кръвно налягане при бременни жени, което крие рискове и за майката, и за бебето. Състоянието налага певицата да почива на легло близо месец.

За разлика от раждането на дъщеря си Блу Айви през 2012 г., когато бърза да си възвърне обичайните килограми, след появата на бял свят на близнаците Бионсе подхожда по различен начин. Певицата решава, че ще си даде време да се възстанови, вместо да налага отслабването си.

Бионсе

Приех факта, че съм по-закръглена. Бях търпелива със себе си, радвах се на пищните си форми и не бързах да се отърва от тях, споделя изпълнителката, цитирана от агенция БТА.

Бионсе не крие и признателността си към своя съпруг – рапъра и бизнесмен Джей-Зи, за засвидетелстваната от негова страна мощна подкрепа. Горда съм, че станах свидетел на неговата сила и еволюция като мъж, най-добър приятел и баща, казва певицата.

Бионсе

Прееклампсията е усложнение на бременността, характеризиращо се с появата на високо кръвно налягане и често значително количество протеин в урината. Ако възникне, състоянието започва след 20-та седмица от бременността. При тежко развитие може да доведе до разрушаване на червените кръвни клетки, нисък брой тромбоцити, нарушена чернодробна функция, бъбречна дисфункция, подуване, недостиг на въздух поради течности в белите дробове или нарушения на зрението. Прееклампсията застарашава живота и на майката, и на плода. Ако не се лекува, това може да доведе до гърчове, в които то е известно като еклампсия.

Рисковите фактори за прееклампсия включват затлъстяване, предшестваща хипертония, по-напреднала възраст, гестационен диабет и захарен диабет. Също така усложнението възниква по-честа при първата бременност на жената и ако тя носи близнаци, пише Wikipedia.

Снимки: facebook.com/beyonce; сп. Vogue / Тайлър Мичъл