Усмивката подмладява

усмивка

Усмивката подмладява, категорични са експерти.

Човек, който често се усмихва, изглежда много по-млад от годините си, въпреки че на лицето му се появяват много бръчици, твърди в интервю за РИА Новости лекарят-козметолог Ема Должикова, генерален директор на козметичен център Институт за красота в Русия.

Ако човек се усмихва по-често, дефектите на лицето му се забелязват по-трудно, той изглежда много по-млад. Причината е, че на очи се набива първо усмивката, твърди Должикова, цитирана от агенция БТА.

Вечно намръщените хора също имат бръчки, най-вече по челото.

Такива хора имат по-малко приятели и водят по-затворен живот. А веселите – по-пълноценен, смята Должикова.

Психотерапевтът Константин Олховой е уверен, че усмивката е най-добрият начин да се привлече вниманието. Проблемът се състои в това, че хората се страхуват да се усмихват, за да не ги помислят за глупави или околните нещо да си въобразят, смята Олховой. А е установено, че ако човек върви по улицата и се усмихва, 80% от населението възприема това поведение напълно адекватно, като половината от хората се усмихват в отговор.

Козметологът и психотерапевтът, дали интервюта за агенция РИА Новости, са единодушни, че усмихнатите хора и оптимистите живеят по-дълго от песимистите.

При усмихнатите хора въздействието на стреса върху организма е минимално, пише actualno.com. Той работи без допълнително натоварване, съответно животът се удължава и се подобрява качеството му.

Усмивката и радостта удължават живота. Отдавна се знае, че когато човек се засмее, в организма му се отделя хормонът на щастието, казва Должикова.

Zdraven.bg ви съветва да се усмихнете и за доброто настроение на всички поздравява със специална селекция с песни за усмивка:

Снимка: Криси Поли