Футболът е по-полезен от тичане и фитнес 2: Мнението на читателите

футбол

Ето мнението на читателите ни, че футболът е по-полезен за организма от тичане и фитнес.

Футболът е по-полезен за здравето и тялото от други спортове като тичането и вдигането на тежести, защото интензивността и разнообразието от движения в играта осигуряват по-добро цялостно натоварване. Футболът помага за намаляването на опасността от сърдечни заболявания, като сваля кръвното налягане и нивата на холестерола и е добър начин за отслябване, показват изследванията, осъществени от 50 учени в седем страни.

Тази теза в статията от Zdraven.bg предизвика положителна полемика в най-големия спортен форум в България – този на Гонг: forum.gong.bg. Ето част от мненията, които споделят читателите от своя личен опит:

maximalniq: Когато играеш цяло лято и футбол и баскетбол просто стават чудеса!

_RoKi_: Съгласен, аз също тренирам в нашия местен отбор, но не ми е за цел точно да стане футболист, макар ако ми се отдаде шанс ще се възползвам… Ако пък не, поне съм си тренирал за здраве,поддържам си форма, а не да пушиш, пиеш и др. вредни неща… Спортът му е майката, както казват в една реклама. А и насладата от футбола е велика!

THE G.A.M.E: Че аз с футбол отслабвам всяко лято, откак съм се уволнил (зимата на 2000 г.). Е, понякога в седмицата играем, само по веднъж, но тогава подържам форма с тичане, което също много помага! В момента съм 90 кг., но съм сигурен, че към края на май (2010), ще съм в нормата си – около 82-83 кг. И причината за това ще е основно футболът, макар и на аматьорско – любителско ниво! И, за Бога, братя, спрете тия цигари!

Yanev: Аз играя също за удоволствие от 3-4 години. Фактът,че преди това бях с наднормено тегло, а сега съм един от най-слабичките сред приятелите ми, говори красноречиво!

shevchenko: Едва ли е много по-полезен от тичането например. Защото, покрай натоварването на много мускули, може да се получи някоя травма и така да се лишиш от много други спортове. Така, че за мен – фитнес, тичане и плуване е най-добрият вариант. Но разбира се и футбол от време на време.

McLovin: Естествено, че е полезен!

защо: Няма нищо по-тъпо от фитнеса и тичането, между другото. Само като си помисля така, без никакъв смесъл да си тичам или да бутам железа и ми плаче сърцето. Не знам за мускулите, но за мозъка футболът е много по-полезен. И е интересно, най-важното.

Бижутера: Футболът е супер полезен спорт и аз откак се помня играя. Да влизам във фитнес ме мързи, хаотичното тичане е скучно.

Михаил ChrisBrown: Спортът е здраве! Футболът наистина помага! Както и спортът като цяло е полезен за здравето и помага също да се дисциплинираш. Аз съм тренирал футбол, тенис и карате, а в момента тренирам баскетбол. Всеки спорт си е полезен!

Ивайло Славков: Спортувайте за здраве! Вероятно мнението ми ще бъде пристрастно, но няма как да не се съглася с твърдението, че футболът е изключително полезен. Играя футбол от 4-годишна възраст, а през последните години се занимавам и по-професионално с този спорт. Удоволствието от играта е огромно. Футболът наистина помага за натоварването на цялата система. По мое мнение, футболът е и по-интересен и по-полезен от фитнеса и бягането, но предпочитам да не правя подобни сравнения. Най-добре е трите спорта да бъдат комбинирани, в случай, че имате достатъчно свободно време, разбира се.

Zdraven.bg представя за доброто настроение на всички специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува, сред които и хита на Тейлър Шоу – Showtime:

Снимка: Ивайло Славков