Фън Шуй в спалнята за здраве

Представяме няколко здравословни съвети за спалнята по Фън Шуй.

В добрата Фън Шуй спалня всяка точка ще отразява ясното намерение за здраве, любов и релаксация.

Добрата Фън Шуй спалня е тази, която насърчава хармоничен поток от подхранваща и чувствена енергия. Добрата Фън Шуй спалня е тази, която те примамва, възбужда и успокоява едновременно. Добрата Фън Шуй спалня е място, в което ви е приятно да поседите и релаксирате или дсте там за бърза дрямка, нощен сън или страстна любов.

За да създадете добра Фън Шуй спалня е необходимо да спазвате някои от основните принципи на древното изкуство, като се съобразите със съветите в тази статия.

Махнете телевизора, компютъра и всяко електронно оборудване от спалнята си. Добрият Фън Шуй е унищожен когато в спалнята са налични подобни уреди.

Отваряйте прозорците често или използвайте качествен пречиствател за въздух В спалнята е необходим постоянен поток от свеж изпълнен с кислород въздух. Не може да очаквате добър Фън Шуй ако въздуха в спалнята Ви е остарял и изпълнен със замърсители. Запомнете, че растенията не носят добър Фън Шуй в спалнята освен ако помещението не е голямо и растенията да са поставено далече от леглото.

Осигурете няколко нива на осветление в спалнята си. Подходящото осветление е много важно, тъй като светлината играе важна роля в осъзнаването на живота, настроенията и душевните ни състояния. Светлината е най- силната проява на енергия в природата. Свещите са добро рещение за осветление в спалнята, но не забравяйте да купувате свещи без токсини.

Използвайте успокояващи цветове, за да постигнете добър баланс на енергийните потоци в спалнята си. Интериора на спалнята трябва да е такъв, че да насърчава здрав сън и сексуална активност. Най- добрите цветове за спалня се считат така наречените „телесни” цветове, а е известно, че цветовете на човешката кожа варират от бяло до наситено шоколадово кафяво – изберете цветове в този диапазон, който ще работи добре за декора на Вашата спалня.

Картините в спалнята трябва да се подбират внимателно, като Фън Шуй съветва да изберете такива картини, които изобразяват онова, което искате да се случи в живота Ви. Ако сте тъжен и самотен, не слагайте картина на самотник в стаята си, не използвайте самотни снимки и не пставяйте една статуя …

Следвайте основните насоки на Фън Шуй за леглото си:
– Леглото да е лесно достъпно и от двете страни;
– Да има две нощни шкафчета;
– Да се избегне положението на леглото в директна линия с вратата;
– Да не се поставя леглото под прозореца.

Доброто положение на леглото е много важно за създаването на добра Фън Шуй спалня. Добрият матрак, солидната рамка на леглото, както и естествените материали както за леглото така и за завивките са предпоставка за един добър Фън Шуй в спалнята.

Пазете вратите на спалнята си затворени през нощта и по време на сън. Ако имате преход от спалнята в баня или друго помещение – не забравяйте да затваряте и тях. Това ще ви осигури най- добрия поток от енергия за укрепване на здравето и взаимоотношенията.

Zdraven.bg представя колекция с релаксиращите звуци на тибетски пеещи купи, подходящи за почивка преди сън, медитация, йога:

Снимка на южна Фън Шуй спалня: Karkas