Фън Шуй съвети за кактус вкъщи

кактуси

Никога не слагайте кактус у дома си! Защо?

„Никакви кактуси у дома!” – това е основният съвет за декориране на апартамента с цветя и растения, който дава майсторът флорист и арт директор в цветарница Серафима Агеенко.

В интервю за радио „Спутник“ тя каза, че кактусите представляват заплаха за комфортен семеен живот и разбирателство.

„Не трябва да има кактуси в къщата. Това е офис растение. Той носи късмет в бизнеса. Но изобщо не е подходящо за къщата по правилата на Фън Шуй, заради лошата асоциация създавана от бодливата повърхност на кактусите. Тези растения са особено неприемливи в спалнята“, каза Агеенко, цитирана от агенция БГНЕС.

Ако не можете да си представите живота без кактус, поставете го до компютъра си. Смята се, че тези растения поглъщат вредната радиация, излъчвана от електронните устройства. Кактусите вече са се приспособили към силното слънчево облъчване в пустинята.

Според основните принципи на Фън Шуй, поставянето на растения от семейството на кактусите във всекидневната, спалнята или входното антре вход може да го превърне в точка на конфликти, вместо в място за разбирателство и хармония, подчертаваме от Zdraven.bg.

Макар растенията да внасят положителна енергия в дома ви, кактусите са изключение, твърди учението Фън Шуй. Кактусите са красиви растения със силна защитна енергия, но бодлите им са проблем. Подобно на всички остри предмети те изглеждат като хиляди мънички стрели, които изстрелват насочена енергия в околното пространство. Ето защо кактусите никога не трябва да се поставят в хол, спалня или в близост до предния вход.

кактус

Всекидневната е място за отдих. Поставяйки там кактус, можете постоянно да бъдете „набодени“ с острите му заострени бодлички, което причинява всякакъв вид безпокойство. Ако в хола пребивават и други членове на семейството, с кактус в него може да си причините дисхармония и взаимни конфликти.

Спалнята е мястото, където намирате уют и спокойствие, докато спите. Не бихте искали каквато и да е форма на отрицателна енергия да нарушава почивката и съня ви. Ако имате кактус в спалнята, от време на време може да получите „убождане“, което води до излишен стрес. Ако делите спалнята с половинката си, поставянето на кактус там може да доведе до неразбирателство и разваляне на отношенията.

Кухнята е място, където готвите храна и приготвяте яденето за семейството и гостите и не бихте искали вашите ястия да имат лош вкус. Поставянето на кактус в кухнята вероятно би развалило вкуса, тъй като те отделят отрицателна енергия, която би могла да се пренесе върху ястията, които приготвяте, и в крайна сметка към хората, които ядат храната, която поднасяте.

Не поставяйте също кактуси твърде близо до входа или основната врата на жилището си! Тази зона трябва да бъде възможно най-свободна, за да влиза нова, освежаваща енергия във вашия дом.

Поставете кактуса ви на слънчево място с добър приток на въдух, за да се разделите с негативната енергия. Правилният избор на място за кактусите защитава хората от негативните лъче, които те разпръсват във всички посоки.

Най-подходящото място за кактус в жилището ви е на балкона или прозореца, за да неутрализира заобикалящата негативна енергия.

Тъй като кактусът се асоциира във Фън Шуй с енергията на огъня и червения цвят, затова е най-подходящо да се държи на изток или югоизток.

Желателно е кактусът да бъде заобиколен и от други растения.

Ако кактусът ви изсъхне, изхвърлете го веднага, защото символизира смърт.

Прочетете също Фън Шуй съвети за спалнята и огледалото там.

Снимки на кактуси: Leonardo Iheme / Pixabay